Potrzebujemy:
- duże pieczarki
- opakowanie soli ziołowej KAMIS
- ser żółty
- opakowanie boczku wędzonego bardzo cieniutko pokrojonego
Sposób przygotowania: (w międzyczasie rozgrzewamy piekarnik, ja rozgrzałam do 200 stopni)
- Pieczarki myjemy i urywamy im ogonki (potrzebne nam będą same kapelusze), po czym układamy ,,do góry nogami" na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia
- Do każdego kapelusza sypiemy soli ziołowej, ewentualnie jak ktoś woli bardziej ostrzejsze smaki można dodać jeszcze pieprzu.
- Boczek (cieniutki) kroimy na kawałki i układamy na kapelusikach - ja dawałam od serca
- Pieczarki posypujemy startym serem żółtym
- Wkładamy blachę z pieczarkami do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach aż roztopi się ser (ok 10-15 minut), nie należy ich trzymać za długo,żeby się nie zrobiły suche i żeby ser się nie przypalił. i Gotowe! Czasem proste rozwiązania są najlepsze
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz